Nå dina mål med några enkla steg! DEL 1

I Dagens blogginlägg tänkte jag skriva lite om mål, att sätta mål och varför jag tycker det är viktigt. 

Att sätta ett mål kan vara ett av det bästa du gör. Du gör det lättare för dig själv, du får en bättre bild av vart du vill vara och den vägen du ska välja blir lättare att hitta (om du gör på rätt sätt). Jag vill att du som läser den här texten sätter upp ett mål som du vill nå, eller så kanske du redan har ett mål som du vill uppnå?

När du tänker på ditt mål så vill jag att du får en HELL YEAH-känsla och du blir motiverad och glad! Du ska känna att ”DETTA VILL JAG VERKLIGEN!!” Jag tycker denna känsla är viktig att känna för att det blir som ett litet kvitto på att detta mål är rätt för dig just nu! Andra mål som man har är också viktiga men kanske inte rätt i tiden just nu? Det kan bli lättare att välja vad man ska göra först.

När du nu har satt ditt mål så är det också viktigt att fundera lite till. Många sätter bara ett mål men hinner inte riktigt tänka på:

Vad är det som gör att jag vill uppnå detta mål?

Vad gör detta mål så viktigt för mig? 

Vad behöver jag göra för att uppnå detta mål? 

En uppgift som du kan utföra för att göra det lättare för dig själv är att skriva en lista med 100 saker som du vill uppnå och drömmer om i livet.

När du har skrivit alla 100 saker så vill jag att du sätter en stjärna på dom mål som du känner är lite extra viktiga för dig just nu. 

För att ta reda vilka mål du ska välja så kan du ställa dessa frågor till dig själv:

Har målet en stor eller liten inverkan på min framgång? 

Kräver målet en stor eller liten insats av mig för att jag ska uppnå det? (Reflektera också över din HELL YEAH-känsla!)

När du nu har markerat dina mål som du känner lite extra för så vill jag att du gör en top 10 lista av dem stjärnmarkerade målen. När du nu har valt ut dina top 10 så är det viktigt att du formulerar dina mål på ett djupare sätt. 

Exempel: ”Jag utmanar mig själv med saker som får mig att utvecklas som person. Som att läsa mer och lära mig massa ny saker!” Istället för ”Jag utmanar mig själv.” (Du kan även sätta en deadline på ditt mål)

Har du gjort dessa uppgifter så har du kommit en bra bit på vägen! 

Det finns såklart mer du kan göra för att få en ännu bättre bild kring dina mål men det får vi ta i ett annat inlägg.

Hoppas du gillar mina tips och råd kring att sätta upp mål, Jag använder själv detta koncept för att och gillar det verkligen!

Göra vägen dit lättare, få bättre koll och struktur på vad Du behöver göra och nå det Du kämpar och drömmer för. 

Jobbet måste göras men varför göra det mer komplicerat än vad det behöver vara?