Myter om träning!

I Dagens blogginlägg tänkte jag att vi ska spräcka lite myter om träning osv. Det finns ju så himla mycket snack där ute så ibland är det svårt att veta vad man faktiskt ska tro på, här kommer några stycken.

1: Du får mindre träningsvärk om du stretchar.

Med dagens forskning om stretching så finns det inga belägg som tyder på att det ger mindre träningsvärk. Sedan så kan man tycka det är skönt att träna på eller göra i slutet av träningspasset. Man ska göra det som känns bäst för en själv!

2: Träningsvärk är ett kvitto på att man har tränat tillräckligt hårt.

Du skulle kunna köra ett jätte bra och jobbigt träningspass utan att få träningsvärk. Oftas beror träningsvärken på att du göra något nytt eller att du använder musklerna på ett sätt som du ej är van vid. Som att byta övning till något du aldrig gjort kan ge dig träningsvärk.

3: Det ska göra lite ont när man tränar, annars tar man inte i!

Detta stämmer ju såklart inte! Det är klart att när du tränar så ska det kännas lite i musklerna. Man måste lära sig att känna skillnaden på ond smärt och trötthet i muskeln/musklerna. Gör det ont, byt övning och ta reda på varför det gör ont.

4: Om du ska gå ner i vikt så måste du träna!

Man förbränner kalorier av att träna men hur mycket är alltid svårt att säga, men oftast är det mindre än vad vi tror! På en medelintensiv löptur kan man förbränna runt 375 kalorier 

(Detta är bara ett ungefär, det skiljer sig alltid från person till person. För vissa är det mer och för vissa är det mindre). Vill man gå ner i vikt så är kosten det första man bör se över, sedan kan man lägga till träning och ta ett steg i taget.