Behöver man äta kosttillskott?

Behöver man äta kosttillskott som proteinpulver, bcaa, pwo eller något annat tillskott när man tränar? Mitt svar på den frågan är nej det behöver du oftast inte. Detta beror ju såklart på vem man är och vad man har för bakgrund, men oftast behövs det ej. Det beror såklart också på vilken träningsnivå man är på som en elitidrottare kan behöva äta tillskott då det kan vara väldigt svårt att få i sig tillräckligt med mat när man rör på sig så mycket!

Sedan så finns det många olika tillskott där ute som ej fungerar eller egentligen har en väldigt låg effekt på din kropp (som bcaa, detta finns redan i maten vi äter dagligen och kroppen behöver sällan detta som ett tillskott) 

Min rekommendation är såklart att äta tillräckligt av mat som har hög kvalite (frukt, grönsaker, fisk, fågel, osv!) Gör man detta så behöver man sällan ta proteinpulver som ett tillskott. 

Oftast håller jag mig till mat av mer hög kvalite och om jag behöver få i mig något snabbare så kan jag ta proteintillskott och en frukt. Så det jag vill ha sagt med detta är att man oftast ska försöka hålla sig till “vanlig mat” och om man ibland behöver så kan man ta ett tillskott. Det kan vara att man är tidsbegränsad eller inte har något att laga hemma då kan det vara superbra att ha proteinpulver hemma!